Jongerenafdeling - Jong GBE - 


Omdat GemeenteBelangen ervan overtuigd is dat de toekomt van Eemsmond de toekomst van de jongeren is, vinden wij dat jongeren een belangrijke stem moeten hebben bij wat er in Eemsmond gebeurt. Want het is jouw toekomst die nu bepaald wordt! Daarom heeft GemeenteBelangen in 2009 besloten een jongerenafdeling op te richten. Wij zijn er blij mee dat er sindsdien veel jongeren actief zijn binnen onze partij.

De jongerenafdeling is een zelfstandige commissie van GemeenteBelangen Eemsmond en dient onder andere als klankbord voor de fractie en biedt ondersteuning aan het bestuur. Daarnaast wil Jong GBE fungeren als een drempelverlagende factor richting de gemeentelijke politiek. Dus speelt er als iets in jouw dorp of buurt dan kun je ons aanspreken en kunnen wij je van tips en advies voorzien of gewoon een luisterend oor zijn.

Als je mee wilt praten over de toekomst van je eigen woonomgeving, je straat, je school, de jeugdsoos of de muziekschool moet je bij de politiek zijn. Waarom dat zo is lees je hier.

GemeenteBelangen Eemsmond vindt het ook belangrijk dat kinderen al vroeg leren wat een gemeenteraad is en hoe deze werkt. Daarom heeft GemeenteBelangen het initiatief genomen om een ‘Jeugdgemeenteraad’ in te stellen voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Deze Jeugdgemeenteraad vergadert één keer per jaar en kiest uit een lijstje met plannen één plan waar de gemeente dan mee aan de slag gaat.

Voel jij je ook betrokken bij de jeugd in de gemeente Eemsmond en heb je belangstelling voor de jongerenafdeling of wil je meer informatie? Neem dan contact met de jongerenafdeling:

Het mailadres hiervoor is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de Facebookpagina van GemeenteBelangen Eemsmond.

Wij zijn te vinden op: https://www.facebook.com/GemeenteBelangenEemsmond 

Om alles te kunnen lezen moet je wel ingelogd zijn.

 

Aanvullende gegevens