Eltjo Dijkhuis geïnstalleerd als raadslid

23 december 2010 □ Tijdens de raadsvergadering van 16 december werd Eltjo Dijkhuis (GBE) geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Met deze installatie is de fractie van GemeenteBelangen Eemsmond en daarmee ook de raad van de gemeente Eemsmond weer compleet en op volle sterkte.

De 27-jarige Eltjo Dijkhuis is geen onbekende in de lokale politiek. Gedurende een aantal jaren ondersteunde hij de fractie van GemeenteBelangen Eemsmond. Het afgelopen jaar werkte hij als fractieassistent. Dat hij zich nu als raadslid mag inzetten voor het welzijn van de gemeente noemt hij zelf: ‘een verantwoordelijke uitdaging’. Het directe contact met de inwoners vindt hij daarbij van essentieel belang. ‘Pas als je weet wat er leeft onder de mensen, kun je deze uitdaging aangaan.’

Na zijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen werkt Dijkhuis nu als onderzoeker voor adviesbureau CAB in Groningen. Als raadslid zal Eltjo Dijkhuis zich in het bijzonder bezighouden met de beleidsterreinen Jeugd- en Jongerenwerk, Sport en Onderwijs, Cultuur, Recreatie, Toerisme en Accommodatiebeheer.

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties is Eltjo Dijkhuis te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Provincie plaatst verkeersborden nabij Ceres

1 december 2010 GemeenteBelangen is verheugd dat de provincie Groningen bereid is waarschuwingsborden te plaatsen langs de Usquerderweg tussen Kantens en Rottum, ter hoogte van de voormalige steenfabriek Ceres.

Doordat automobilisten niet gewaarschuwd werden voor overstekende fietsers en voetgangers, ontstond in de ogen van omwonenden een onveilige verkeerssituatie. Deze onveilige situatie wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de oversteekplaats direct gelegen is achter een brug, waardoor overstekende fietsers en voetgangers voor automobilisten komende vanuit Kantens, moeilijk zijn te zien.

Raadszaal Eemsmond blijft op 2 december leeg

Mede gezien het geringe aantal agendapunten heeft de agendacommissie besloten dat de raadsvergadering op 2 december geen doorgang zal vinden.

De eerstvolgende raadsvergadering vindt plaats op 16 december 2010.

Rein Eisinga keert terug in Eemsmonder politiek

18 november 2010 □ Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Eemsmond heeft, zoals eerder bekend gemaakt, Aeilco Holtkamp in verband met zijn persoonlijke situatie afscheid genomen als raadslid van GemeenteBelangen Eemsmond. Inmiddels is duidelijk wie hem in de raad van de gemeente Eemsmond zal opvolgen.

Voormalig wethouder Rein Eisinga uit Stitswerd heeft zich bereid verklaard om te worden geïnstalleerd als raadslid voor GemeenteBelangen Eemsmond. Daarnaast heeft de fractie hem gevraagd het voorzitterschap op zich te nemen. De installatie van Rein Eisinga vond plaats in de raadsvergadering van 18 november.