GemeenteBelangen Eemsmond uitnodiging GBE 25 jaar
bestaat 16 oktober 2014
op de kop af 25 jaar!

Voortgekomen uit o.a. Werkgroep Kantens en Gemeentebelangen Usquert, heeft GemeenteBelangen Eemsmond de afgelopen decennia een stabiele en transparante koers gevaren. Veel gestelde doelen uit het partijprogramma zijn in de afgelopen 25 jaar behaald en na de verkiezingen van maart jl. mag GemeenteBelangen zich de grootste partij in de gemeente noemen. Deze fraaie verkiezingsoverwinning illustreert het vertrouwen van de vele kiezers in de onafhankelijke politiek van GemeenteBelangen.

Een kwart eeuw GBE is dan ook een moment om even bij stil te staan. De raadsfractie nodigt ter gelegenheid van dit zilveren jubileum alle kiezers en andere belangstellenden uit op de ‘Openluchtreceptie’ van zaterdag 18 oktober op de markt van Uithuizermeeden en Uithuizen.

Bij de gele partytent kan iedereen op deze anders-dan-anders-receptie langskomen voor een kopje koffie of limonade en deelnemen aan een gezellige activiteit voor jong en oud. Zo willen we van zaterdag 18 oktober een echte Jubileumdag maken waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. Hopelijk zien we u 18 oktober op de markt!

Wilt u de jarige vereniging schriftelijk feliciteren? Dan kunt u uw felicitatie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IN MEMORIAM   - RIE MILLEKAMP-LOORBACH –

Op 24 september 2013 j.l. ontvingen wij het droevige bericht van Jan Millekamp dat daags ervoor zijn vrouw Rie was overleden.

Rie Millekamp

Gedurende vele jaren heeft Rie zich enorm ingezet voor onze vereniging, zowel als secretaris van het bestuur en later ook als voorzitter van de vertrouwenscommissie. De laatste jaren ging het helaas steeds slechter met Rie haar gezondheid, desondanks wist ze altijd op een positieve en opgewekte wijze haar mening en ideeën voor het voetlicht te brengen. Haar betrokkenheid bij het reilen en zeilen van onze politieke verantwoordelijken (de wethouder en de raadsfractie) van GemeenteBelangen Eemsmond was evident. Ook door de leden van de vereniging werd haar inbreng altijd zeer gewaardeerd.

In de jaren dat Rie voorzitter was van de vertrouwenscommissie werden de vergaderingen  bij haar thuis gehouden. En altijd stond één van haar kinderen klaar om voor de inwendige mens te zorgen. Herinneringen om nooit te vergeten.

Haar echtgenoot Jan, de kinderen en kleinkinderen zullen Rie missen. Maar ook GemeenteBelangen Eemsmond zal haar missen. We zullen de vele goede herinneringen aan Rie koesteren en danken haar voor haar positieve en constructieve bijdrage aan een goed draaiende gemeente Eemsmond.

Dat Rie moge rusten in vrede.

Germ Martini

Voorzitter GemeenteBelangen Eemsmond

GemeenteBelangen Eemsmond feliciteert Jakob en Grietje Rop

Op 2 januari 2013 vierde Jakob Rop – penningmeester van GBE – zijn 75e verjaardag met een groot feest in hotel Ekamper. Dit deed hij samen met zijn vrouw Grietje die op 29 december jl. ook 75 jaar geworden is. Een delegatie van bestuur en raadsfractie van GemeenteBelangen kwam hen feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Ceremoniemeester was Jaap Nienhuis mede-oprichter van GemeenteBelangen Eemsmond.

Jakob Rop is al twintig jaar actief binnen GemeenteBelangen. Met een enorme drive zet hij zich in voor de lokale partij. Zijn slogan daarbij is: “Voor GemeenteBelangen is het elke dag campagne voeren.” Als felicitatie en dank voor het vele (onbetaalde) werk ontving Jakob, met een knipoog naar de komende verkiezingscampagne in 2014, zijn eigen verkiezingsposter. Dit werd door hem bijzonder gewaardeerd.

Voorzitter Germ Martini vertelde kort over Jakobs rol als ‘puutholder’ van GBE: “Je kan Jakob maar op twee manieren boos krijgen. Of je betaalt je contributie niet op tijd, of - en dat vindt hij eigenlijk nog veel erger – je levert je declaraties te laat in. Als dit zich voordoet is Jakob in staat om vier uur ’s ochtends je hierover al een mail te sturen.”  Verder sprak Germ Martine over de enorme gastvrijheid van huize (Grietje) Rop, GemeenteBelangen heeft hier al veelvuldig gebruik van gemaakt.

Martini prees ook de grote werklust van Jakob Rob, die ondanks de beperkingen die hem door diabetes worden opgelegd, nog steeds zeer actief is bij tal van verenigingen. Zo vervult Jakob naast GemeenteBelangen ondermeer bestuursfuncties bij de adviesraad WWB Eemsmond, de Provinciale Gehandicaptenraad en is hij voorzitter van de Hefshuister Petanque Club.

Voor GemeenteBelangen is Jakob als ‘zuinige’ financiële man onmisbaar. Iets wat heel goed past bij een lokale partij die geen subsidies van de landelijke overheid krijgt.

Jakob en Grietje, van harte gefeliciteerd!

Onderstaand bericht werd vanmorgen per mail ontvangen:

Aan allen,

Hierbij will ik jullie bedanken voor het mooie cadeau dat ik van jullie gekregen heb op mijn 75ste verjaardag. Het was perfect, schitterend. Dank jullie wel.

Met vriendelijke groet,

Jakob en Grietje Rop