IN MEMORIAM                - JAAP 'APPIE ' KAMMENGA -

Op 5 maart 2012 overleed Jaap Kammenga op 81-jarige leeftijd. De lange rij rouwadvertenties in de Ommelander Courant liet duidelijk zien hoezeer Jaap door velen werd gewaardeerd. Zo ook door onze partij GemeenteBelangen Eemsmond.

Jaap was vanaf de oprichting in 1989 bij de partij betrokken. In 1994 werd hij één van de vijf raadsleden. Twaalf jaar lang gaf hij op zijn eigen wijze invulling aan het raadslidmaatschap. De raadsstukken werden door hem tot in de finesses uitgeplozen.  Maar ook gedurende de verkiezingscampagnes was hij volop actief. Zo bouwde hij vol enthousiasme deuren om tot verkiezingspanelen, die door hem en zijn mede partijlid Jaap Nienhuis met posters van kandidaten werden beplakt. Tot op de dag van vandaag worden deze verkiezingspanelen nog door de partij gebruikt.

Jaap was een man die overal tijd voor had, ook al stond zijn agenda altijd vol. Zo was hij initiator en voorzitter van het Steunstee in Roodeschool, voorzitter van Tafeltje Dekje, voorzitter van de Woongroep Uithuizen en betrokken bij Eemspop en de Stichting Zwembaden Eemsmond. Zingen deed hij niet alleen bij het Doekegat Piratenkoor, maar hij genoot ook regionale bekendheid als ‘Kiepkerel’ bij feesten en partijen: ‘Wat j'ook zuiken, aaltied keur en ik vroag hoast niks doarveur.’

Na zijn overlijden werd Jaap in de raadsvergadering op indrukwekkende wijze herdacht. Burgemeester Marijke van Beek wees erop dat GemeenteBelangen Eemsmond mede door hem geworden is tot wat het nu is. De partij sluit zich graag bij deze woorden aan.

Jaap, bedankt!