Harald Bouman 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op 21 april 2010 werd Harald Bouman benoemd als wethouder van de gemeente Eemsmond. Harald woont in Uithuizen, is getrouwd en heeft twee kinderen. In 2014 werd hij opnieuw benoemd tot wethouder van de gemeente Eemsmond. Omdat de wethouders in de gemeente Eemsmond een parttime dienstverband hebben, is Harald in principe van maandag t/m donderdag beschikbaar op het gemeentehuis. Daarnaast is hij op andere momenten actief voor de gemeente Eemsmond.

Voordat hij wethouder werd, werkte Harald in verschillende adviserende en leidinggevende functies, o.a. voor KPN. In de jaren voorafgaand aan zijn wethouderschap was hij adviseur voor overheden op het gebied van o.a. organisatie en personeel. Daarnaast was hij raadslid voor GemeenteBelangen Eemsmond in de gemeenteraad.

Algemeen

Verkiezingen zorgen voor (vernieuwde) verhoudingen in de raad. Op basis van die verhoudingen worden in Nederland onderhandelingen gevoerd tussen politieke partijen. Partijen die samen een meerderheid vormen, onderhandelen over de plannen die in de volgende vier jaar worden uitgevoerd. Na de verkiezingen in 2014 werd GemeenteBelangen Eemsmond de grootste partij van Eemsmond.

GemeenteBelangen heeft in 2010 samen met de fracties van de PvdA en het CDA onderhandelingen gevoerd over een te vormen coalitie. Dit coalitieakkoord is verder uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma, waarin aangegeven staat wat er in de komende vier jaren in de gemeente Eemsmond tot stand moet worden gebracht.

In 2014 werd GemeenteBelangen de grootste partij in Eemsmond en werd een nieuwe coalitie gerealiseerd. Deze keer samen met SP, CDA en ChristenUnie.

Burgemeester en wethouders

De coalitiepartners zijn overeengekomen dat er vanuit iedere partij een wethouder wordt geleverd. Samen met de burgemeester vormen zij het college van burgemeester en wethouders (B&W). Het college van B&W bestuurt de gemeente en heeft de taak om samen met de ambtelijke organisatie het uitvoeringsprogramma ten uitvoer te brengen.

Hiernaast is het college van B&W verantwoordelijk voor het uitvoeren van het bestaande beleid en het continueren van de al eerder tot stand gebrachte voorzieningen. Ook heeft het college een representatieve taak, net als de individuele leden hiervan. Wethouders worden weliswaar door een partij vooruitgeschoven maar zijn, zodra ze in hun functie benoemd zijn, werkzaam voor alle burgers in de betreffende gemeente.

Naast zijn functie als wethouder, is Harald Bouman tevens locoburgemeester. Bij afwezigheid van de burgemeester is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wettelijke en representatieve taken van de burgemeester.

Wethouder Harald Bouman

Namens GemeenteBelangen Eemsmond is Harald Bouman benoemd tot wethouder. In dit kader is hij namens het college eerste aanspreekpunt op het gebied van:

  • Onderwijsbeleid
  • Onderwijshuisvesting
  • Jeugd en Jongeren
  • Verkeer en Vervoer
  • Beheer van de Openbare werken en Infrastructuur
  • Accomodaties en dorpshuizenbeleid
  • Sport- en sportaccommodaties

Hebt u vragen over één van bovengenoemde onderwerpen, dan kunt u hierover contact opnemen met één van de ambtenaren van de desbetreffende afdeling. Komt u er samen niet uit, dan kunt u uw zaak voorleggen aan wethouder Harald Bouman.

Algemene klachten en meldingen kunnen iedere werkdag gemeld worden via het algemene telefoonnummer van de gemeente Eemsmond: 0595-437555 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw klacht of melding wordt geregistreerd en vervolgens wordt de juiste uitvoerende persoon / organisatie aan het werk gezet om uw klacht of melding te verhelpen. Mocht u een melding hebben die betrekking heeft op zaken in de openbare ruimte, dan kunt u ook gebruik maken van de website: www.verbeterdebuurt.nl of de bijbehorende app gebruiken via uw mobiele telefoon of tablet-PC.

Contact

Persoonlijk contact
In principe kunt u altijd een afspraak maken met de wethouder. Dat kan telefonisch via het bestuurssecretariaat van de gemeente Eemsmond: 0595-437432.

Schriftelijk
Wilt u schriftelijk contact opnemen met de wethouder, dan kunt u uw brief richten aan:

Gemeente Eemsmond
T.a.v. wethouder Harald Bouman
Postbus 11
9981 AA UITHUIZEN

Per e-mail
Mochten er naar aanleiding van dit artikel nog vragen zijn, dan kunt u ook een e-mail sturen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens